Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Menü

Aroma diffúzor, illat diffúzor

Aroma diffúzor illóolajjalDiffúzorok illóolajok használatával


Akkor tudjuk a wellness rutinokat beilleszteni a hétköznapokba, ha azok könnyen illeszkednek a mindennapjainkba. 
Az olaj diffúzorokat használva lakásunkban/házunkban egy csendes nyugodt teret alakíthatunk ki a levegőbe jutó illóolaj molekulák segítségével. Rendkívül fontos, hogy milyen minőségű illóolajat használunk az adott diffúzorba, hiszen a levegőbe jutva közvetve a szervezetünkbe kerülnek az illóolaj részecskék.

Az olajdiffúzorok olyan eszközök, amely az illóolajokat kisebb molekulákra bontják, diszpergálva őket a levegőbe, kellemes valamint nyugtató hatás érdekében - attól függően, hogy milyen olaj kerül a diffúzorba. 
A különféle illóolajoknak különböző hatásai vannak. A diffúzorok feladata az illóolaj részecskék egyenletes eloszlatása a térben, amelyet könnyű belélegezni és nem kelt fullasztó érzést az emberben.
Jelenleg négy különböző típusú olaj diffúzor létezik a piacon. A diffúzorokat a kívánt hatás intenzitása és természetesen a hely nagysága alapján választhatjuk.
 

Elektromos diffúzor1. Porlasztó: A diffúzorok melyek porlasztják az illóolaj molekulákat. A porlasztó diffúzorok nem igényelnek vizet vagy hőt, így a karbantartása az eszközöknek jóval egyszerűbb. Ezek műanyagmentesek és a környezettudatos felhasználók számára különösen ajánlott.

2. Ultrahangos vagy párásító diffúzorok: Az ultrahangos rezgések finom molekulákat hoznak létre az olajmolekulákból. Az illóolajat vízzel kell hígítani, hogy a diffúzor elektronikus frekvenciái használni tudják az olajat. Az ultrahangos diffúzorok úgy működnek, mint a hideg párásítók, ami nagyszerű választás, ha nedvességet szeretnénk a kiválasztott térben, különösen a hidegebb hónapokban. MEGNÉZEM!

3. Párologtató diffúzorokban egy kis ventilátor található, mely elő segíti az illóolaj levegőbe jutását, azonban ebben az esetben igen gyorsan átalakulnak az illóolaj molekulák és az illat csak rövid ideig érezhető az adott térben. Amennyiben gyors és csak alkalmi illatosítást szeretnénk otthonunkban, akkor ez a diffúzor remek választás.

4. Elektromos diffúzorok a hő használatával, leggyakrabban elektromos úton juttatják az illóolaj molekulákat a levegőbe. A hő hatására az olaj tulajdonságai megváltozhatnak akár erősebb illatosítás is elérhető a térben.
Fejfájás, ízületi fájdalmak vagy izom fájdalom esetén bebizonyították, hogy a diffúzorokban használt illóolajok elősegítették a fájdalomcsillapítást. Orvosi tanulmányok szerint az aromaterápia javíthatja a szorongást és a depressziót smiley.